Over architecten plus

Architecten Plus is een architectenbureau dat is opgericht in 2006.
Onze opdrachten lopen uiteen van erkers tot appartementen.

het plusgevoel

bij ieder bouwproject

Het accent van architecten plus ligt op een eigen architectuur. Wij vinden het belangrijk dat de opdrachtgever invloed heeft op het ontwerp. Samen met de architect is het zo de bedoeling om tot een ontwerp te komen dat zo veel mogelijk bij uw wensen aansluit. Wij geven echter wel advies om tot een perfecte uitstraling te komen. Detaillering en materialisering hierbij ontzettend belangrijk.

Door architecten plus wordt een afstemming gezocht tussen praktisch modernistische architectuur en nuchtere traditionele bouw. Dit heeft te maken met de achtergronden en opvattingen van de medewerkers. Ook door de wens van de opdrachtgevers zien we vaak dat er een middenweg wordt gezocht.

Uitgangspunt bij alle aspecten is dat de kwaliteit van het bouwwerk ten alle tijde gewaarborgt blijft.

kleine verbouwing

kleine verbouwing

+ verbouwingen aan woonhuis (erkers, dakkapellen, aanbouwen, bijgebouwen)
+ carports, tuinhuizen, overdekte terrassen

kleine verbouwing

middelgrote verbouwing

+ renovatie woonhuizen
+ uitbreiding woonhuizen over twee lagen of vergroten zolderruimte
+ verbouwing bedrijfspanden

kleine verbouwing

grote verbouwing

+ nieuwbouw woonhuizen (vrijstaand, 2-onder-1 kap, rijtjeshuizen, appartementen)
+ nieuwbouw bedrijfshallen
+ nieuwbouw kantoorgebouwen
+ nieuwbouw tandartspraktijk
+ nieuwbouw priv├ęzwembad



werkwijze

Als u bouwplannen hebt dan gaan wij graag eerst een vrijblijvend gesprek met u aan. Hierin legt u uw idee├źn voor en kunnen wij vertellen, en aan de hand van voorbeelden laten zien, wat we voor u kunnen betekenen.

Hebt u ons de opdracht gegund, dan gaan wij aan de hand van een programma van eisen een eerste schetsontwerp maken. Dit ontwerp moet worden getoetst aan bestemmingsplan, welstand en uiteraard het budget. Na goedkeuring kan eventueel eerst een schetsplan bij de gemeente ingediend worden.

Afhankelijk van de grootte van het bouwwerk moet er een omgevingsvergunning worden aangevraagd (voorheen bouwvergunning). Dit regelen wij voor u allemaal, inclusief een constructeur, bouwbesluittoetsing, energieprestatienormeringen, etc.

In de tijd dat de aanvraag tot een bouwvergunning bij de gemeente ligt, kunnen we prijzen opvragen bij aannemers. Zeker bij de grotere bouwwerken is het verstandig om een bestek of werkomschrijving te maken waarmee de aannemers kunnen calculeren. Zo voorkomt u dat de kwaliteit van het te bouwen werk tegenvalt. En zo krijgt u precies wat u wilt.

Aan de hand van de prijs zal een definitieve materiaalkeuze gemaakt moeten worden in samenspra ak met de architect. Na het verkrijgen van de bouwvergunning van de gemeente kan het werk aan een aannemer worden gegund.

Tijdens de bouw kan architecten plus nog een rol spelen in bemiddeling van de diverse partijen. Deze bouwbegeleiding biedt u minder kopzorgen en garandeert de kwaliteit die is overeengekomen met de aannemer. De kwaliteit die na de oplevering u het genot van uw nieuwe bouwwerk moet schenken.

Door architecten plus wordt een afstemming gezocht tussen praktisch modernistische architectuur en nuchtere traditionele bouw

Marco Vredegoor